fbpx

Kantaesitys Tunkeilijat sai huikean vastaanoton sekä yleisöltä, että kriitikoilta

Kantaesitys Tunkeilijat sai huikean vastaanoton sekä yleisöltä, että kriitikoilta

Marika Vapaavuoren ohjaama Tampereen Työväen Teatterin ja Teatteri Siperian yhteistuotanto loistaa komedian ja tragedian tasapainossa.”

”Marika Vapaavuori on löytänyt näyttelijöiden vahvuudet ja vienyt heitä suuntiin, jotka tuntuvat sopivan jokaiselle. Lari Halme ja Tuukka Huttunen tuovat useilla hillittömillä rooleilla näytelmään mukaan sellaista komiikkaa, jota ei putoamatta tuolilta pysty katsomaan. Jokaisen, varsinkin Tuukka Huttusen ja Yasmin Ahsanullahin pitkät monologit ovat uskottavia ja teräviä. Roolit tuntuivat luonnollisilta valinnoilta.”

”Kokonaisuus oli kuitenkin se, mikä toi pisteen iin päälle eli viidennen tähden. Simppelin sopusuhtainen lavastus, hahmojen luonteita vahvistava puvustus sekä valo- ja äänimaisema, joka vei tunnelmasta toiseen, ovat osa-alueita, joita ilman taitavakaan näyttelijätiimi ei loisi kestävää näytelmää.”
 
” Arvoin aluksi, onko liioittelua antaa Tunkeilijoille viisi tähteä. Mutta kun mietin kaikkea näkemääni ja kokemaani, en keksi, mitä haluaisin muuttaa tai nähdä toisin.”

Lue koko arvio:
Tunkeilijat tuo lavalle tukahdutettuja tunteita ja rikottuja rajoja – arviossa TTT:n ja Teatteri Siperian esitys – Kulttuuritoimitus
Kaisa Järvelä, Aamulehti:
Maria Peuran novellikokoelmaan perustuva näytelmä Tunkeilijat on täynnä toinen toistaan uskomattomampia henkilöhahmoja, joista monen tarinat onnistuvat sekä naurattamaan että itkettämään. Episodinäytelmä tekee näkyväksi ihmiselämän traagisuuden, mutta myös absurdiuden, josta ei voi olla huvittumatta.”
”Kaikki kolme näyttelijää tekevät illan aikana monta sellaista hahmoa, jotka onnistuvat täysin sulattamaan katsojan täysin. Lari Halme on suorastaan huikea vastaanottokeskuksen naispuoleisena työntekijänä, jonka rasittavan pinnan alta paljastuu traaginen kohtalo. Yasmin Ahsanullah taas on juoposta äidistä huolehtivan pikkutytön roolissaan häkellyttävän uskottava. Hahmojen koomisuus ei missään vaiheessa lipsahda teennäisen tai kiusallisen puolelle, vaan nauru tasapainottaa esityksen synkkiä teemoja juuri oikeaan aikaan ja oikeissa paikoissa.”

”Esityksen lavastus on äärimmäisen minimalistinen, mutta pienillä, nokkelilla asioilla saadaan aikaan uskomattoman erilaisia maailmoja. Pohjoisen pikkupaikkakunnan yökerhon tunnelma syntyy valoilla, äänillä ja tanssilla, ja Lähi-idän hammamiksi näyttämö muuttuu pelkän höyryn ja kylpytakkien avulla.”

”Vaikka Teatteri Siperialla ei ole pitkään aikaan ollut Tampereella omaa näyttämöä, se on säilyttänyt ainutlaatuisen tapansa tehdä täysin omannäköistään, sopivan pientä, mutta vahvasti puhuttelevaa teatteria. Ohjaaja Marika Vapaavuorella on loistava kyky poimia esitykseen juuri ne pienet eleet ja elementit, joilla saa aikaan erityisen paljon. Tunkeilijoiden hahmot tarinoineen jäävät vielä teatteri-illan jälkeenkin pyörimään ja elämään katsojan mieleen.”

Lue koko arvio (vain tilaajille):
Tällainen on Teatteri Siperian ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistuotanto Tunkeilijat – Teatteri – Aamulehti
Esitykset Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa:
ke 11.10. klo 19
ke 18.10. klo 19
to 26.10. klo 19
to 2.11. klo 19
ke 8.11. klo 19
ke 15.11. klo 19
pe 1.12. klo 19
la 9.12. klo 19

Lue lisää:
Tunkeilijat – Teatteri Siperia

OSTA LIPUT