fbpx

Tunkeilijat

Tunkeilijat

TEATTERI SIPERIA ESITTÄÄ Maria Peuran kanta-esitys TUNKEILIJAT

 

Padot auki ja traumat valloilleen, se on menoa nyt!

 

“Tarkoitukseni ei ole loukata ja olen pahoillani, jos nyt kuitenkin tulin loukanneeksi jotakuta teistä tällä sekä kristillisellä, että vesistöllisellä vertauskuvalla. Olen todella pahoillani. On vaikea ottaa samanaikaisesti kaikki asiat huomioon. Tässä on niin monenlaisia kerroksia, ihan jo teidän psykologianne ajatteleminen saa jonkinlaista sekaannusta aikaan omissa ajatuksissa:”

 

Tunkeilijat on rujo ja rehellinen esitys vierauden kokemuksesta, rajojen ylittämisestä ja erilaisten maailmojen kohtaamisesta.

 

Maria Peuran kirjoittaman näytelmän keskiössä on pohjoisen vastaanottokeskus ja erityisesti sen työntekijät. Peura on vierauden, kasvukipujen ja pohjoisen mielenmaiseman omaääninen kuvaaja. Näytelmä pohjautuu Peuran samannimiseen novellikokoelmaan, joka piirtää terävää kuvaa kohtaamisen vaikeudesta ja rakkauden kaipuusta. Unen logiikalla liikkuvan tarinan kielellinen ilmaisu on rikasta ja se sekoittaa meänkieltä yleiskieleen, ja kieputtaa katsojaa tarinasta toiseen absurdin huumorin siivittämänä.

 

Teatteri Siperian toteuttamassa esityksessä roolihenkilöt vaihtuvat tiuhaan, kun esityksen kolme näyttelijää ottavat virtuoosimaiseen käsittelyynsä kaikki parikymmentä roolia ikään tai sukupuoleen katsomatta lapsesta vanhukseen, turvapaikanhakijasta vastaanottokeskuksen johtajaan ja papista poliisiin.

 

Näytelmän ohjaa Marika Vapaavuori, joka tunnetaan sekä suurten tapahtumien että pienempien tuotantojen menestyneenä taitajana.

 

Esitys on valmistettu kiertue-esitykseksi ja sen ensi-ilta on Tampereen Työväen Teatterin kellariteatterissa 28.9.2023.

 

Esityksiä 12 kpl TTT kellariteatterissa ajalla 3.- 4.5.2023 sekä 27.9-9.12.2023.

 

Esitys siirtyy kiertueelle vuonna 2024.

TYÖRYHMÄ

 

Käsikirjoitus: Maria Peura

 

Ohjaus: Marika Vapaavuori

 

Skenografia: Paula Varis

 

Valo- ja äänisuunnittelu: Elli Kujansuu

 

Näyttelijät: Yasmin Ahsanullah, Lari Halme ja Tuukka Huttunen

 

Julistekuva: Vesa Holmala/Pultsiphoto

 

Traileri: Heikki Järvinen

 

Vastaava tuottaja: Teatteri Siperia/Marika Heiskanen

OSTA LIPUT  (lippu.fi) >

Lippujen hinnat:

34 € Peruslippu

32 € Eläkeläislippu

29 € Opiskelija/lapsi/nuoriso

YHTEISTYÖSSÄ