fbpx

Tietoa teatterista

Teatteri Siperia

Tamperelainen ammattiteatteri ilman seiniä

Teatteri Siperia on 2000-luvun tamperelainen ammattiteatteri. Tavoitteenamme on tehdä koskettavaa ja raikasta teatteria meitä kaikkia koskettavista ajankohtaisista aiheista.

 

Esityksemme poikkeavat uudenlaisten työtapojen ja hyvin ajankohtaisen sekä yhteiskunnallisen otteen takia muista Pirkanmaan alueen teattereiden esityksistä. Pyrimme siihen, että esityksemme ovat poikkeuksetta yllättäviä ja mieleenpainuvia. Tekijöinä esityksissämme ovat aina taitavat teatterialan ammattilaiset.

 

Teatteri Siperia on perustettu vuonna 2005 ja sen ensimmäinen näytäntökausi oli vuosina 2006-2007. Olemme valmistaneet toimintamme aikana kaikkiaan 23 kotimaista kantaesitystä Tampereelle. Näistä kantaesityksistä Teatteri Siperian omia kantaesityksiä on yhteensä 17kpl (viimeisimpänä Eikä kukaan meitä enää etsi) ja yhteistyössä muiden alueen ammattiteattereiden kanssa toteutettuja 6 kpl (viimeisimpänä Suomen kaunein). Lisäksi olemme toteuttaneet jonkin verran valmiita tekstejä (viimeisimpänä Tampereen Työväen Teatterin kanssa yhteistyössä toteutettu Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus). Teatteri Siperia vastasi myös vuonna 2008 valtakunnallista huomiota sekä noin 20 000 katsojaa saaneen Päivä Tampereella 1918 -tapahtuman taiteellisesta suunnittelusta.

Tukijat

Tampereen kaupunki

Taiteen edistämiskeskus

Suomen kulttuurirahasto