fbpx

Tietoa Teatteri Siperiasta

Teatteri Siperia

Tamperelainen ammattiteatteri ilman seiniä

Teatteri Siperia on 2000-luvun tamperelainen tilaton ammattiteatteri.  Tavoitteenamme on tehdä mielenkiintoista ja raikasta teatteria ajankohtaisista aiheista.

 

Työskentelemme usein perinteisestä poikkeaville työtavoilla, ryhmä-ja/tai prosessilähtöisesti ja senkaltaisista työtavoista meillä on yli 15 vuoden kokemus. Tavoitteemme on prosessi- ja ryhmälähtöisten työtapojen kehittämisen lisäksi  tehdä usein yhteistyötä muiden alueen ammattiteattereiden kanssa. Pyrimme siihen, että esityksemme ovat poikkeuksetta yllättäviä ja mieleenpainuvia. Tekijöinä esityksissämme ovat aina taitavat teatterialan ammattilaiset.

 

Teatteri Siperia on perustettu vuonna 2005 ja sen ensimmäinen näytäntökausi oli vuosina 2006-2007. Olemme valmistaneet toimintamme aikana kaikkiaan 32 kotimaista kantaesitystä Tampereelle. Näistä kantaesityksistä Teatteri Siperian omia kantaesityksiä on yhteensä 21 kpl (viimeisimpinä Kulttuuripaku ja Toimisto-työhyvinvointiesitys) ja yhteistyössä muiden alueen ammattiteattereiden kanssa toteutettuja 11 kpl (viimeisimpinä Valkoinen Perkele, joka toteutettiin KokoTeatterin ja Hämeenlinnan teatterin kanssa ja Tunkeilijat, joka toteutettiin yhteistyössä Tampereen Työväen Teatterin kanssa). Kanta-esitysten lisäksi olemme toteuttaneet jonkin verran valmiita tekstejä (viimeisimpänä Tampereen Työväen Teatterin kanssa yhteistyössä toteutettu Salaisuuksien ilta). Teatteri Siperia vastasi myös vuonna 2008 valtakunnallista huomiota sekä noin 20 000 katsojaa saaneen Päivä Tampereella 1918 -tapahtuman taiteellisesta suunnittelusta.

Tutustu Siperialaisiin tästä linkistä >>

Tukijat

Tampereen kaupunki

Taiteen edistämiskeskus

Suomen kulttuurirahasto