fbpx

Tietoa Teatteri Siperiasta

Teatteri Siperia

Tamperelainen ammattiteatteri ilman seiniä

Teatteri Siperia on 2000-luvun tamperelainen tilaton ammattiteatteri.  Tavoitteenamme on tehdä mielenkiintoista ja raikasta teatteria ajankohtaisista aiheista.

 

Työskentelemme usein perinteisestä poikkeaville työtavoilla, ryhmä-ja/tai prosessilähtöisesti ja senkaltaisista työtavoista meillä on yli 15 vuoden kokemus. Tavoitteemme on prosessi- ja ryhmälähtöisten työtapojen kehittämisen lisäksi  tehdä usein yhteistyötä muiden alueen ammattiteattereiden kanssa. Pyrimme siihen, että esityksemme ovat poikkeuksetta yllättäviä ja mieleenpainuvia. Tekijöinä esityksissämme ovat aina taitavat teatterialan ammattilaiset.

 

Teatteri Siperia on perustettu vuonna 2005 ja sen ensimmäinen näytäntökausi oli vuosina 2006-2007. Olemme valmistaneet toimintamme aikana kaikkiaan 28 kotimaista kantaesitystä Tampereelle. Näistä kantaesityksistä Teatteri Siperian omia kantaesityksiä on yhteensä 19 kpl (viimeisimpänä Vähemmän ihminen) ja yhteistyössä muiden alueen ammattiteattereiden kanssa toteutettuja 9 kpl (viimeisimpinä Salaisuuksien ilta, joka toteutettiin yhteistyönä Tampereen Teatterin kanssa ja Mieslive, joka toteutettiin yhteistyössä Tampere-Talon kanssa). Kanta-esitysten lisäksi olemme toteuttaneet jonkin verran valmiita tekstejä (viimeisimpänä Tampereen Työväen Teatterin kanssa yhteistyössä toteutettu Salaisuuksien ilta). Teatteri Siperia vastasi myös vuonna 2008 valtakunnallista huomiota sekä noin 20 000 katsojaa saaneen Päivä Tampereella 1918 -tapahtuman taiteellisesta suunnittelusta.

Tutustu Siperialaisiin tästä linkistä >>

Tukijat

Tampereen kaupunki

Taiteen edistämiskeskus

Suomen kulttuurirahasto