Flora ja fauna

Flora ja fauna

Kohtaamisia luontoystävän kanssa – ihanapuhetta luonnosta ja eläimistä

Flora ja Fauna  keskittyy ympäröivän maailman kauneuden ja monimuotoisuuden ylistämiseen. Tämän teoksen kuvaamiseen eivät päde perinteisen teatterin määritelmät.

 

“Tekijöinä olemme saavuttaneet sen iän että haluamme astua ulos mustasta laatikosta, rampin yli, lähelle ihmisiä.

 

Halusin taiteilijana kantaa korteni kekoon ja tehdä esityksen joka pyrkii vaikuttamaan, ei shokkiefektin, ei faktan -vaan ihanapuheen keinoin. Halusin tehdä esityksen josta tulee ihana ja toiveikas olo ja joka on tunnistettava ja helposti lähestyttävä”.

Karoliina Blackburn

 

Kolme taiteilijaa Marika Heiskanen, Elisa Piispanen ja Karoliina Blackburn kertovat teoksessa luntosuhteestaan ja merkittävistä kohtaamisia luonnon ja eläinten kanssa. 

 

“Meillä jokaisella on ihania tarinoita rakkaasta koiraystävästä, sydämen vieneestä ponista, maagisesta hetkestä metsässä kun seisoimme hengitysetäisyydellä hirvestä tai ketusta. Eläinystävä.

Meillä on lempimaisemamme suolla, kallioilla ja vesien äärellä missä voi kokea rauhan ja ilon. Tärkeä puu. Pakkasen narskunta. Kallion kolo. Luontoystävä”.

Karoliina Blackburn

 

Tasavertaisena taiteenlajina Florassa ja Faunassa on valokuvataide. Eriika Ahopellon ja Rami Marjamäen upeat luontokuvat luovat visuaalisen elämyksen teokseen.

 

Flora ja Fauna toteutetaan kiertue-esityksenä. Esityspaikoiksi soveltuvat kaikki avoimet tilat, missä on ihmisiä, valoa ja avaruutta. Katsoja on vapaa viihtymään koko esityksen ajan tai vain muutaman tarinan verran.

 

Ensi-ilta maaliskuussa 2020

TYÖRYHMÄ

 

Käsikirjoitus: Anna Ackerman, Marika Heiskanen, Elisa Piispanen, Karoliina Blackburn ja Tammerkosken lukion luova kirjoitus

Valokuvat: Eerika Ahopelto ja Rami Marjamäki

Lavastus: työryhmä

Grafiikka: Mika Suikkanen

Tuotanto: Teatteri Siperia

Teosta ovat tukeneet: SKR Pirkanmaan rahasto, Taiteen edistämiskeskus