fbpx

SIINÄ NÄKIJÄ MISSÄ TEKIJÄ (2018)

Siinä näkijä missä tekijä

ESITYS PETTURUUDESTA JA USKOLLISUUDESTA

 

”Siitä se on kiinni ketkä osaa olla veljet keskenään myös neljän seinän sisällä.

 

Tamperelaisen Teatteri Siperian ja helsinkiläisen Projektori-ryhmän yhteistyössä valmistama uusi musiikillinen näytelmäsovitus Hannu Salaman menestysromaanista Siinä näkijä missä tekijä.

 

Näytelmässä seurataan maanalaisen vastarintaliikkeen toimintaa Tampereen Pispalassa jatkosodan aikana. Esitys kertoo paitsi kommunistien taistelusta fasistisena pitämäänsä virallista Suomea vastaan, myös laajemmin toisinajattelijoiden vaientamisesta eilen ja tänään. Se kysyy, onko virheistä opittu vai toistaako historia itseään, ja muistuttaa että virallisen totuuden alla on aina toisia totuuksia. Se on puolustuspuheenvuoro niille, joita ei juhlapuheissa mainita.

 

Musiikki ja laulut kuljettavat kerrontaa ja syventävät näytelmän teemojen käsittelyä. Esitys rakentuu tunnustuksellisten monologien ja tiheän dialogin välisille leikkauksille ja keskenään ristiriitaisten näkökulmien jatkuvalle vaihtelulle. Äänen saavat romaanista tutut henkilöt, kuten totuutta etsivä kirjailija Harri Salminen ja toimintaan yllyttävä desantti Aulis Ahteinen. Kuka kavalsi kenet ja miksi?

 

Ensi-ilta: 27.2.2018.

Esitykset ajalla: 15.9.-24.10.2018

Kesto: 2 tuntia 40 minuuttia, sisältäen väliajan. Esitys sisältää ajoittain voimakasta ilmaisua. Suositusikäraja 15-vuotta.

 

LIPUT > 

 

ESITYSKALENTERI > 

 

TAMPEREEN TEATTERIN SIVUILLA >

 

FACEBOOK >
INSTAGRAM > 

 

TYÖRYHMÄ

 

Rooleissa: Hanna Gibson, Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen, Juha Lagström, Sami Lanki, Satu Turunen, Riikka Papunen, Jukka Peltola, Sakari Tuominen

 

Ohjaus: Juha Luukkonen
Dramatisointi: Juha Luukkonen ja Ari-Pekka Lahti
Lavastus: Noora Salmi, Saija Raskulla ja Juha Luukkonen
Pukusuunnittelu ja tarpeisto: Noora Salmi
Valo- ja äänisuunnittelu: Saija Raskulla
/ jouhikko Pekko Käppi
Laulujen sovitukset: Juha Lagström ja työryhmä
Grafiikka ja käsiohjelma: Aki Loponen
Tuotanto: Teatteri Siperia ja Projektori-ryhmä

 

Esitysoikeus: Agency North / Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat