fbpx

Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus (2016)

Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus (2016)

Tuntuuko sinusta joskus, että äiti on rasittava ja isä kiinnostuneempi töistä kuin perheestä? Eikö eskari-ikäinen pikkusiskosi osaa olla koskaan hiljaa, ja miksi isoveli vain lukee tietokirjoja? Asuuko paras kaverisi niin kaukana, että näette lähinnä vain kesäisin?

Tällaista on kolmasluokkalaisen Vesta-Linnean arki. Juuri silloin kun kaikki tuntuu ihan tylsältä, alkaakin tapahtua. Lastenhuoneeseen ilmestyy erikoinen tyttö, jonka vain Vesta-Linnea näkee. Tyttö ei puhu mitään, mutta hänellä on selvästi jotain tärkeää kerrottavaa. Kuka tyttö oikein on? Onko kyseessä aave vai mielikuvitusystävä, ja mitä tämä tyttö yrittää kertoa? Saako Vesta-Linnea arvoituksen ratkaistua? Entä miten mummin sukututkimus liittyy tähän kaikkeen?

Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus on kertomus ihan tavallisen tytön ja hänen tavallisen perheensä tavallisesta arjesta, joka eräänä päivänä muuttuukin hauskaksi ja jännittäväksi. Tove Appelgrenin luoman Vesta-Linnea -kirjasarjan inhimilliset ja hurmaavat hahmot valtaavat Eino Salmelaisen näyttämön syksyllä 2016!

Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus sai Suomen merkittävimmän lastenteatteripalkinnon, vuoden 2017 valtakunnallisen Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon. Esitys toteutettiin yhteistyössä Tampereen työväen teatterin kanssa kanssa.

Ensi-ilta: 20.9.2016, Eino Salmelaisen näyttämö

TYÖRYHMÄ

Näyttämöllä: Maija Lang, Kristiina Hakovirta, Minna Hokkanen, Tuukka Huttunen, Janne Kallioniemi, Valtteri Lehtinen, Marika Heiskanen, Riikka Papunen

Käsikirjoitus: Tove Appelgren
Suomennos: Jyrki Kiiskinen
Ohjaus: Miika Muranen
Lavastus ja pukusuunnittelu: Pirjo Liiri-Majava
Valosuunnittelu: TJ Mäkinen
Videosuunnittelu: Kyösti Kallio ja Tero Koivisto
Äänisuunnittelu: Kyösti Kallio