fbpx

VALITUT – triptyykki (2009)

VALITUT – triptyykki (2009)

Ensi-ilta ti 1.9.2009 klo 19 TTT:n Kellariteatterissa

Käsikirjoitus: Emilia Pöyhönen

Ohjaus Saana: Lavaste

Lavastusja puvustus: Veera Laakso

Valosuunnittelu: Pekka Pitkänen

Äänisuunnittelu Saija Raskulla

Sävellykset: Suvimarja Halmetoja ja Roosa Halme

Tuottaja: Saara Rautavuoma

Graafinen suunnittelu: Anssi Kähärä

Rooleissa Siperiasta Marika Heiskanen, Miina Maasola, Tuukka Huttunen, Anne Hyvärinen ja Tommi Kainulainen sekä TTTltä Soili Markkanen ja Jaana Oravisto

Koko työryhmä


VALITUT – sukupolvinäytelmä maailmanparantamisen halusta ja hinnasta

Kolme tarinaa, kolme sukupolvea                                                                                       Monta ideologiaa, monta valintaa                                                                                         Yksi tavoite: maailman muuttaminen

Syksyllä 2009 Teatteri Siperia ja Tampereen Työväen Teatteri tarjoavat yleisölleen mahdollisuuden erilaiseen teatterikokemukseen. Syyskuussa ensi-iltansa saa Saana Lavasteen ohjaama Valitut – triptyykki, joka rakentuu kolmesta pienoisnäytelmästä.

 

Yhden illan aikana kuullaan kolme tarinaa ja nähdään kolme tyylilajia: kohotettua melodraamaa, räväkkää karnevalismia ja omaleimaista nykyteatteria. Valituissa on oma lukunsa sekä tämän päivän nuorille kuin niille, jotka elivät nuoruuttaan 50 vuotta sitten.

Valitut kertoo kolme tarinaa perheenjäsenistä alenevassa polvessa. Näemme lähetyssaarnaajapariskunnan toivioretken 1940-luvun Afrikassa. Seuraamme kuinka kehitysmaissa työskennellyt lääkäri yrittää sopeutua 1980-luvun hyvinvointiyhteiskuntaan. Todistamme nuoren ympäristöaktivistin siirtymistä teoriasta toimintaan nykypäivän Suomessa. Jokainen osa valottaa ajankohtaista aihetta omasta näkökulmastaan.

Teatteri Siperian ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistyönä valmistettu Valitut on Emilia Pöyhösen (s. 1982) esikoisnäytelmä, joka on jo julkaistu kirjana (Kirja kerrallaan). Valitutnähdään lavalla ensimmäistä kertaa vasta nyt.  Pöyhösen viimeisintä teosta,  Leipäjonoballadia, esitettiin keväällä 2009 Teatteri Takomossa loppuunmyydyille katsomoille. Pöyhönen on uuden sukupolven näytelmäkirjailija, jonka teksteissä politiikka, huumori ja teatterillinen tyylitaju yhtyvät kiehtovalla tavalla.

Valitut toteutetaan Teatteri Siperian ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistuotantona.


VALITUT -ESITYSTRAILERI

Katso esityksen traileri TTT:n sivuilta 


ESITYKSESTÄ SANOTTUA:

”Saija Raskullan harvinaisen vivahteikas ja tarkka äänisuunnittelu on yksi esityksen vahvuuksista.” Anne Välinoro / Aamulehti 3.9.2009    Lue koko arvostelu teksti / jpeg

”Herkkä ja kaunis lähestyminen tekee kolmannesta osasta vaikuttavan ja jättää katsojan levolliseen ja lämpimään olotilaan.” Katri Kekäläinen / Hämeen sanomat 4.9.2009    Lue koko arvostelu teksti / jpeg

”Näyttelijä Marika Heiskanen tekee roolinsa hauskasti ja täsmällisesti, kauniin itseymmärryksen vallassa. Heiskanen tulee luoneeksi tyylikkäällä työllään johdannon koko näytelmälle.” Pertti Julkunen / Uutispäivä Demari 4.9.2009    Lue koko arvostelu teksti / demari.fi


ESITYKSET

ma 31.8. klo 19 Ennakko

ti 1.9. klo 19 Ensi-ilta

la 5.9. klo 19

la 12.9. klo 13 (!)

la 19.9. klo 19

pe 25.9. klo 19

pe 9.10. klo 19

la 24.10. klo 19

ti 27.10. klo 19

to 29.10. klo 19

pe 6.11. klo 19

la 14.11. klo 19

la 21.11. klo 14 (!)

to 3.12. klo 19

la 5.12. klo 13 (!)

Kesto 2h 40 min, sis.  kaksi väliaikaa

Liput 22 / 20 / 12 €

Esityspaikka Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatteri (Hämeenpuisto 28, 33200 Tampere)1. kuva: Soturit

Lisää kuvia osasta

 

 

 

 

 

 

 2. kuva: Nainen jolla ei ole sydäntä

Lisää kuvia osasta

 

 

 

 

 

 

 3. kuva: Nuoren naisen puheenvuoro 

Lisää kuvia osasta

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat Timo Teräväinen

Kaikki kuvat