fbpx

Inhimillinen trilogia: AINAKIN TAPAHTUU JOTAIN (2008)

Inhimillinen trilogia: AINAKIN TAPAHTUU JOTAIN (2008)

Ensi-ilta lauantaina 22. marraskuuta 2008 

Ohjaus Antti Mikkola

Käsikirjoitus Jukka Toivonen

Näyttelijät Tuukka Huttunen ja Piia Soikkeli (vier.)

Äänisuunnittelija Saija Raskulla

Tuottaja Saara Rautavuoma

Esitys on Teatteri Siperian Inhimillisen trilogian toinen osa.

Pimeyttä voi veistää, ymmärrätkö Antti? 

Teatteri Siperian Inhimillinen trilogia saa marraskuussa jatkoa Jukka Toivosen käsikirjoittamalla ja Antti Mikkolan ohjaamalla esityksellä Ainakin tapahtuu jotain. Miehen ja naisen parisuhteen problematiikkaa käsittelevässä esityksessä seurataan miten yhden illan ja yön aikana läpi käytävä konflikti saa absurdit mittasuhteet.

 

Miten löytää ulospääsy riitelyn ja valtataistelun noidankehästä? Antin ja Niinan onnen esteenä tuntuu olevan jonkinlainen tunnistamaton möykky, jota manataan esiin loukkauksin ja loukkaantumisin, syyllistäen ja syyllistyen. Voiko onnellista parisuhdetta saavuttaa ahdistamalla se nurkkaan? Pakottamalla? Pelko yksin jäämisestä, tuhoutuneesta onnen illuusiosta, erosta, ja taistelu tätä pelkoa vastaan ovat epätoivoisuudessaankin inhimillisyyden ytimessä.

Jukka Toivosen teksti on tunnistettavuudessaan ja kohtuuttomuudessaan hauska. Huippuunsa viritetty tunne ja nopea dialogi antavat näyttelijöille mahdollisuuden briljeerata. Tunne, asenne ja tilanne vaihtuvat kuin nappia painamalla. Esineet ja sanat sinkoilevat näyttelijöiden kuljetaessa roolihenkilöitään älyttömyydestä toiseen.

Teatteri Siperian esityksissä on yleisöllä aina ollut erityinen asema. Aito vuorovaikutus on Siperian esityksissä keskeistä. Tällä kertaa näyttämö- ja katsomoratkaisuksi on valittu Artaud’n julmuuden teatterin näyttämö. Se on intiimi areena, joka pakottaa katsojan keskelle tapahtumia.

 

Tervetuloa Antin ja Niinan kotiin!

Ainakin tapahtuu jotain on ensimmäinen pirkanmaalaisten näytelmäkirjailijoiden perustaman Manu-tekstin kautta ammattiteatterituotantoon päätyvä teksti. Teatteri Siperia on tehnyt Manu-tekstin kanssa yhteistyötä vuodesta 2007. Manu-teksti on pirkanmaalaisen draaman tekstihautomo, jossa kehitetään uusia näytelmätekstejä. Tekstihautomo on tarkoitettu pirkanmaalaisille ammattikirjoittajille ja -teatterintekijöille.

Lisää Manu-tekstistä

Katso kaikki kuvat 

Kuvat Saija Raskulla  / Juliste Anssi Kähärä


LUE ARVOSTELUJA

Siperian pieni tarina tulee lähelle katsojaa, AL / Matti Wacklin, 24.11.2008 

Erään riidan anatomia, TS/Toni Lehtinen, 24.11.2008 

Tampereen kihlakunnan Hedda Gabler, Uutispäivä Demari / Pertti Julkunen 27.11.2008 

Niin liikkuu pehmeä kätesi – kissanruokintaa ja muita rakkauden tekoja, Teatterikeskus / Mirjami Heikkinen 6.12.2008 

Kaikki arvostelut tekstinä 


ESITYKSET

la 22.11.2008 klo 19 ensi-ilta

ke 26.11. klo 19

la 29.11. klo 19

ke 3.12. klo 19

to 4.12. klo 19

ke 10.12. klo 19

pe 12.12. klo 19

la 13.12. klo 19

Liput 12 / 7 €

Esityspaikka Finlaysonin Puuvillasali, Finlaysoninkuja 5, rakennus TR9e, kerros 2b. Opasteet tilaan Itäiseltäkujalta (Plevnan edestä).

Esityksen kesto 1h 15min