fbpx

Elämänkerjuu (2007)

Elämänkerjuu (2007)

Ensi-ilta 24. helmikuuta 2007 

Käsikirjoitus Marjo Niemi

Ohjaus Atro Kahiluoto

Visuaalinen suunnittelu Anna Rouhu

Äänisuunnittelu Saija Raskulla

Näyttelijät Mikko Bredenberg, Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen, Elina Luukkonen, Miina Maasola, Antti Mikkola

Tuottajat Saana Lavaste, Nina Patanen

Esitykset Ahaa Teatterissa 24.2.2007 – 28.4.2007

Marjo Niemen uutuusnäytelmä Elämänkerjuu on hulvaton vaellus-draama vastuusta ja maasta, jossa ei pääse pakoon lehmänpaskan hajua.

Näytelmän päähenkilö Taneli Suomi muuttaa maalta kaupunkiin. Hän tekee oman ratkaisunsa, vaikka se tarkoittaa iäkkäiden vanhempien hylkäämistä ja sukutilan kuolemaa. Kaupungista löytyy rakkaus, joka ei toteudu mutta vie Pariisiin.

Tanelin isä kaataa Suomen kotitilan metsää hehtaareittain kustantaakseen poikansa vaelluksen ja vapauden. Vaan on Eurooppakin pieni ja heti kun johonkuhun tutustuu, alkaa se joku vaatia kaikenlaista häiritsevää.

Suomi pakenee Aasiaan, jossa luonto lopulta pistää Suomen ymmärtämään sen mitä lähimmäiset yrittivät tolkuttaa: Vain kiinnittymällä ja rakastamalla on mahdollista saavuttaa vapaus.

Näytelmä kertoo ihmisyyteen liittyvästä vastuusta, jossa on toisille ihmisille, eläimille, luonnolle, maapallolle ja itselleen.Vastuuta käsitellään näytelmässä rakastamisen kautta. Suomen rakkaus on tuhoavaa, halaus tukehduttaa, tarpeet aavikoittavat ja halun suunnat muuttavat ilmastoa. Kaikki on sallittua sodassa, rakkaudessa ja Elämänkerjuussa, vaikka kuoliaaksi rakastaminen.

 

 

”Intiaanien raakuutta kauhistellaan, pelasivat ryöjät päillä potkupalloa ja uhrasivat neitsyet. Mutta mitä tulevat sivilisaatiot ajattelevat meistä?”

– Käsikirjoittaja Marjo Niemi

 

 

Kuvat Timo Teräväinen

Lisää kuvia esityksestä