fbpx

Kaikki se rakkaus mikä sinulle kuuluu (2006)

Kaikki se rakkaus mikä sinulle kuuluu (2006)

Ensi-ilta 5. lokakuuta 2006  
Ohjaus Saana Lavaste
Käsikirjoitus Marjo Niemi & työryhmä
Valot Anna Rouhu
Lavastus Veera Laakso
Näyttelijät Mikko Bredenberg, Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen, Elina Luukkonen, Miina Maasola ja Antti Mikkola
Esitykset Ahaa Teatterissa 5.10.2006 – 13.5.2007, Tampereen teatterikesässä elokuussa 2007 ja Espoon kaupunginteatterissa 13.11.-15.11.2008
Juliste, suunnitellut Anssi Kähärä
 
Oletko ikinä selannut parisuhdeopasta? Katsoitko 1980-luvulla Avaraa luontoa? Oletko välillä väsynyt? Kuulut sukupolveen!  

 

Kaikki se rakkaus mikä sinulle kuuluu on räiskyvä ja hauska näytelmä 1970-luvun sukupolven maailmasta. Teksti on valmistunut työryhmän yhteisen aivomyrskyn tuloksena. Esityksessä näyttelijä on kuningas ja kuningatar! Teatteri Siperian näyttelijät ovat Mikko Bredenberg, Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen, Elina Luukkonen, Miina Maasola ja Antti Mikkola.
Näytelmässä nähdään kuusi 70-luvun sukupolven edustajaa. Yksi on pudonnut työttömyysputkeen, toisen Siporex-taloon on muuttamassa uusi mies, kolmas hurahtaa intialaisiin uskontoihin mutta ei kiinnity mihinkään, neljännellä on halu tehdä isänmurha…
Teoksessa nähdään myös sulava iglu, tv-sukupolven tajunnassa seikkailevia nukkumatteja ja avaria luontoja sekä karut kohtaukset ala-asteikäisistä pikkuyrittäjistä ja sotaveteraaneista, jotka vaativat meitä opettelemaan evakkomantran!
Näytelmä pohtii 1970-luvulla syntyneen sukupolven paikkaa sukupolvien ketjussa. Jos jokainen sukupolvi antaisi seuraavalle lahjan, mikä meidän lahjamme olisi? Kun saimme kaiken, mitä me saimme? Mitä haluamme antaa omille lapsillemme?
Näytelmä saa katsojan nauttimaan heittäytyvästä näyttelijäntyöstä ja näkemään yhteistä arkeamme kirkkaammin.
Kuvat Timo Teräväinen
Aamulehti seurasi esityksen valmistumista syksyllä 2006. Lue lisää.

”Teatteri Siperian esiintulo on hyvin vakuuttava ja herättää paljon lupauksia tulevaisuudesta. Uusi teatteri on herkästi kiinni ajassaanja tekee työtään vakavasti, muttei tosikkomaisesti.”

– Aamulehti

”Teatteri Siperia on julistanut itsensä sukupolviteatteriksi, mutta ensimmäisessä näytelmässään ryhmä kyseenalaistaa lennokkaalla ja terävällä tavalla koko käsitteen.”

– Helsingin Sanomat

 Lue lisää