fbpx

Siinä näkijä missä tekijä

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Siinä näkijä missä tekijä

15.9.2018 @ 19:00 - 21:00

OHJELMISTOSIVULLE > 

 

LIPUT > 

 

Tamperelaisen Teatteri Siperian ja helsinkiläisen Projektori-ryhmän yhteistyössä valmistama uusi musiikillinen näytelmäsovitus Hannu Salaman menestysromaanista Siinä näkijä missä tekijä. Ensi-ilta 27.2.2018 Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä. Ohjaus Juha Luukkonen.

”Siitä se on kiinni ketkä osaa olla veljet keskenään myös neljän seinän sisällä.

Näytelmässä seurataan maanalaisen vastarintaliikkeen toimintaa Tampereen Pispalassa jatkosodan aikana. Esitys kertoo paitsi kommunistien taistelusta fasistisena pitämäänsä virallista Suomea vastaan, myös laajemmin toisinajattelijoiden vaientamisesta eilen ja tänään. Se kysyy, onko virheistä opittu vai toistaako historia itseään, ja muistuttaa että virallisen totuuden alla on aina toisia totuuksia. Se on puolustuspuheenvuoro niille, joita ei juhlapuheissa mainita.

Musiikki ja laulut kuljettavat kerrontaa ja syventävät näytelmän teemojen käsittelyä. Esitys rakentuu tunnustuksellisten monologien ja tiheän dialogin välisille leikkauksille ja keskenään ristiriitaisten näkökulmien jatkuvalle vaihtelulle. Äänen saavat romaanista tutut henkilöt, kuten totuutta etsivä kirjailija Harri Salminen ja toimintaan yllyttävä desantti Aulis Ahteinen. Kuka kavalsi kenet ja miksi?

Kesto: 2 tuntia 40 minuuttia, sisältäen väliajan. Esitys sisältää ajoittain voimakasta ilmaisua. Suositusikäraja 15-vuotta.

 

TYÖRYHMÄ

 

Ohjaus: Juha Luukkonen

Dramatisointi: Ari-Pekka Lahti ja Juha Luukkonen

Pukusuunnittelu/visualisointi: Noora Salmi

Valo- ja äänisuunnittelu: Saija Raskulla

/ Jouhikko: Pekko Käppi

Näyttelijät: Hanna Gibson, Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen, Juha Lagström, Sami Lanki, Satu Turunen, Riikka Papunen, Jukka Peltola, Sakari Tuominen

Grafiikka ja käsiohjelma: Aki Loponen

Tuotanto: Teatteri Siperia / Richard Katajisto, Projektori-ryhmä / Noora Salmi

Tiedot

Päivämäärä:
15.9.2018
Aika:
19:00 - 21:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://teatterisiperia.net/ohjelmisto/siina-nakija-missa-tekija/