fbpx

Kiertue-esitykset

KIERTUE-ESITYKSET

IKÄIHMISILLE SUUNNATTU MUISTOJEN MATINEA JA LASTENNÄYTELMÄ APO APPONEN

 

Ohjelmistossamme on kaksi kiertueelle suunniteltua, helposti siirrettävää esitystä:

Tilausesitys: Muistojen matinea, joka on suunnattu hoiva- ja vanhainkoteihin

 

sekä

 

Lastennäytelmä Apo Apponen, jonka voi tilata kouluihin, eskareihin, juhliin, lastentapahtumiin tai vaikkapa kotiin.

 

APO APPONEN

Apo Apponen on riemastuttava lastennäytelmä, joka pohjautuu Juhani Känkäsen Apo Apponen kirjasarjaan. Näytelmää esitettiin kesällä 2022 myös Viikinsaaren kesäteatterissa ja se on kiertänyt Pirkanmaalla useissa kouluissa ja päiväkodeissa riemastuttamassa lapsia. Näytelmän kesto on 40 minuuttia. Näytelmää voi esittää esimerkiksi koulun liikuntasalissa, päiväkodin aulatilassa, erilaisissa saleissa, tai vaikkapa ulkona tai isohkossa olohuoneessa, eikä se vaadi erillistä esitystekniikkaa, sillä tilaus-esitys tehdään luonnonvalossa.

 

LUE LISÄÄ NÄYTELMÄSTÄ APO APPONEN>>

 

TIEDUSTELUT JA TILAUKSET: oona@teatterisiperia.fi

 

 

MUISTOJEN MATINEA

 

Koemme erityisen tärkeäksi vuonna 2022 tehdä jotain vanhusten iloksi. Koronapandemia on lisännyt vanhusten yksinäisyyttä ja samalla rajoittanut laajasti heidän mahdollisuuksiaan osallistua kulttuuritapahtumiin. Valmistamme tästä syystä  hoitolaitoksille ja vanhainkodeille musiikkia ja runollisia tarinoita yhdistävän matinean, jossa iloa ja valoa tuodaan suoraan vanhusten luo musiikin ja runojen muodossa. Teoksen valmistamisesta vastaavat muusikko Costello Hautamäki ja näyttelijä Karoliina Blackburn. 

 

Esityksen kesto on 40 minuuttia ja se on suunniteltu huomioiden aiemmat kokemukset hoitokodeissa esiintymisestä. Matinean jälkeen istutaan yhdessä alas kahville yleisön kanssa ja vaihdetaan ajatuksia, kuulumisia ja kuunnellaan tarinoita. Tässä toteutuu kiertueen toinen olennainen asia istutaan alas ja kohdataan esityksen jälkeen. Kiertue toteutetaan Pirkanmaan alueella, vuoden 2022  syksyn aikana päiväsaikaan.  Paras ajankohta esityksille on  rytmittää ne lounaan jälkeiseen kahvihetkeen n. 12-14, jolloin hoitokotien asukkaiden pirtein hetki on käsillä ja, kun muut vierailijat harvemmin pääsevät paikalle.

 

TIEDUSTELUT JA TILAUKSET: oona@teatterisiperia.fi

TYÖRYHMÄT

 

APO APPONEN

 

Käsikirjoitus: Marika Heiskanen ja Tuukka Huttunen

Ohjaus: Marika Heiskanen

Musiikki: Höpinätötterö

Näyttämöllä: Seppo Paajanen, Karoliina Vanne ja Jenna Teinilä

Valosuunnittelu: Saija Raskulla

Lavastus: työryhmä

Tarpeisto:  työryhmä

Tuotanto: Teatteri Siperia

 

MUISTOJEN MATINEA

 

Esiintyjät: Karoliina Blackburn ja Costello Hautamäki

Tuotanto: Karoliina Blackburn ja Teatteri Siperia/Marika Heiskanen