fbpx

Teppo ja Tampereen Odysseus (2006)

Teppo ja Tampereen Odysseus (2006)

Ensi-ilta 6. marraskuuta 2006

Ohjaus Saana Lavaste

Käsikirjoitus Elina Snicker
Valot Anna Rouhu
Lavastus Veera Laakso
Näyttelijät Mikko Bredenberg, Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen, Elina Luukkonen, Miina Maasola ja Antti Mikkola

Yhteistyö Ahaa Teatterin kanssa

Esitykset Ahaa Teatterissa ajalla 6.11.2006 – 25.4.2007

Keitä ne on ne sankarit?

Teppo on niin suuren sankarin poika, että tuntee itse olevansa ei-kukaan, joka pelkää, ettei täytä sankarin vaatimuksia.Tepon kymmenenvuotissynttäreille ei saavu yhtään ystävää. Vanhempien kanssa vietetty juhla keskeytyy, kun palomies-isä saa hälytyksen lähteä pelastajaksi maanjäristykseen Turkkiin. Miten käy perheen, kun isä viipyy kaukana poissa ja äiti vetäytyy hoitamaan migreeniään makuuhuoneeseen? Onneksi Batman on paikalla neuvomassa Teppoa. Teppo oivaltaa, että sankareita löytyy muualtakin kuin lehtien otsikoista: myös kotona tarvitaan sankaria.

Elina Snickerin uusi näytelmä leikittelee oivaltavasti ja hauskasti muinaisen myytin ja nykyarjen suhteella. Odysseuksella oli poika Telemekhos, joka jäi isänsä sankaritekojen varjoon. Tämän päivän Telemakhos on Teppo ja Tepon isä sankaripalomies Oiva. Olympoksen jumalat on korvannut kaikkivoipa Batman ja Penelope-äiti kutoo silmukoita sellaista vauhtia, että sivulliset ovat niihin hukkua. Oraakkelin puutteessa pojat tekevät omat ennustuksensa ”heitä liikkuvaa autoa ompulla” –metodilla. Ja kuten Homeroksen eepoksessakin, isä palaa lopulta kotiin ja kohtaa kovin muuttuneen perheensä.

Luvassa antiikin runomittaa ja suoraa puhetta: mitä on sankaruus, mitä sivullisuus?

Kuvat Timo Teräväinen

Lisää kuvia esityksestä